Stress Kommunikation Gruppdynamik


10 september 2012

Bättre erotisk upplevelse med mindfulness!


Sommarens sista skälvande minut börjar sakta försvinna och den vackra hösten tar vid. Men hösten är inte bara vacker, den kan även stjäla energi hos de flesta av oss. På något konstigt sätt så minskar dygnets timmar och vi får allt mindre tid att spendera på oss själva och de som står oss närmast. Jobbet, och omvårdnad av våra telningar, det räcker tiden till, men sedan finns inte så mycket kvar. Vart tog all egen tid vägen, lusten att ge och få närhet? Det kan finnas en partner som klappar lätt på axeln, och pockar på uppmärksamhet; och viskar i örat; du får inte glömma oss, vi måste också få vara nära varandra.

Om hon/han släpper till trots brist på intresse, så upplever, speciellt kvinnan ingen eller väldigt dålig erotisk stimulans. För faktum är att en stressad person, kan inte uppleva erotiska höjdpunkter (i det avseendet klarar oftast inte mannen rent tekniskt av att genomföra samlag) och hela akten blir mer en transportsträcka. Nu har amerikanska forskare i olika tester upptäckt att de personer som kontinuerligt praktiserar mindfulness, meditation och avslappningar, även får bättre erotisk upplevelse. Förutom att individen förstärker självkänslan, närvaro, minskning av ångesten och stressen, blir även sexet bättre.

Studien visar mätbara skillnader i känsloresponsen hos varje deltagare. Speciellt kvinnor som utför mindfulness blir betydligt bättre på att kunna känna in sin egen kropps respons på erotisk stimulering, så kallad interoceptiv medvetenhet, en tolkning av inre signaler om egna kroppsliga behov. Forskarnas slutledning är att de rekommenderar meditationskurser till de som känner att deras sexliv går på sparlåga. Kvinnor speciellt är alldeles för hårda mot sig själva och lider oftare av depression, vilket ofta beror på att tiden inte räcker till, livspusslet fungerar inte, det är alltid en bit som fattas detta kan mindfulness råda bot på.

Ännu ett tungt vägande skäl att börja praktisera mindfulness, du minskar stressen, fångar dagen betydligt bättre, orkar mer och blir mer alert på alla plan, och som en ljuvlig efterrätt blir sexet bättre, och då gör det ju inte så mycket att kvällarna blir kortare och natten längre…