Stress Kommunikation Gruppdynamik


15 augusti 2011

Behåll sommarlunken



Nu börjar det dra ihop sig, sommarens sista skälvande minut närmar sig allt mer och mer. Vi stoppar ner de brunbrända fötterna i pumpsen eller snörskorna, och inte bara de börjar känna att någon lägger locket på – instängdheten. De långa lata sköna sommardagarna, då vi strövade runt och gjorde absolut ingenting, byts ut mot en ständigt närvarande klocka. Snart rusar vi runt som myror i stacken.

Stoppa upp, håll kvar sommaren en tid till. Se till att fortsätta behålla smaken av jordgubbe, värmen och kontrollen av din tid!

1. Stoppa upp vardagshetsen; Fortsätt att gå i samma takt som du gjort under semestern. Sega ut på stegen, låt tempot bero ett tag till. Strosa till jobbet, affären och stanna upp och lägg märke till de små detaljerna. Hellre missa bussen än flänga fram som om elden satt i baken, ta djupa andetag och låt inte stressen ta tag i dig.

2. Behåll det sommarens sociala umgängesformer; Ta luncher utomhus, sätt dig vid en parkbänk och se folk som strosar förbi. Träffa vänner efter jobbet, sätt dig och läs ute på balkongen när du kommit hem, lek med barnen i parkleken. Glöm alla måsten, utan umgås likt du gjorde under sommaren. Tvättstugan, långkoken kan få vänta ett tag till.

3. Ät din frukost långsamt; gå upp lite tidigare, att du hinner njuta av din frukost. Njut av frukter, skiva i jordgubbar i filen, pressa apelsiner till fräsch juice, ta god tid på dig, tänk mindfulness, precis som du njöt av morgonmålet i juli…

4. Fortsätt att leva som om du befann dig på stranden/hängmattan; så fort tillfälle ges, sparka av dig pumpsen/snörskorna, knäpp upp skjortan och knyt upp slipsen, släng kavajen och dräkten över stolen och vicka på tårna och sätt på dig sarongen – dansa samba och låtsas att du ännu är ledig.

Tänk slow motion – låt inte sommarens underbara lunk falla i glömska för fort!