Stress Kommunikation Gruppdynamik


20 juli 2010

Njut av dagen


Att inte göra någonting är stort – men ack så svårt för oss moderna människor. Ju mer du stressar i ditt vardagliga liv desto mer viktigt att du bestämmer dig för att inte göra någonting när du är ledig. Problemet är att det är så himla svårt att bara fånga dagen, följa dagens rytm och bestämma dig för att inte göra någonting – en utmaning för många, och är du en av dem så anta den!

Bestäm dig för att idag ska du inte göra någonting, bara slappa i hängmattan, idka pedikyr, fila på naglarna, luta huvudet tillbaka och lyssna på fåglarnas sång, humlornas surr och långt där borta hör du grannen klippa gräset, eller gör något annat måsten… men du bara släpper allt fritt och i en lätt anarkistisk anda njuter du av din allra egnaste dag, en dag som är helt befriad från en fullmatad agenda – låt detta bli en vana, att då och då strunta i alla förpliktelser utan bara fånga dagen; Carpe Diem som betyder just att njuta av dagen.

Snart så sitter du där igen med en fullmatad kalender, jobb som helst skulle ha varit klart igår, och aldrig får du möjligheten att ge dig själv egen tid. Och glöm aldrig att ingen vet vad morgondagen har i sitt sköte, kanske lät du chansen slinka förbi och så sitter du där med en massa måsten…