Stress Kommunikation Gruppdynamik


19 april 2011

Skapa balans med livet




Handen på hjärtat, hur kopplar du av?

Är du som de flesta människor i dagens moderna samhälle alltid uppkopplad, on-line?

Genom ny teknologi så är det idag möjligt något som förut var utopi. Var du hemma, hade du ledig tid så var du ledig från jobbet, på sin höjd så kunde medarbetare, chefen nå dig per telefon, och då menar jag den där omoderna uppfinningen, den fasta telefonen. Så var du utomhus så fick man helt enkelt inte tag på dig. Innan Bell hade uppfunnit telefonen så var även den möjligheten omöjlig.
Nu så kan vi läsa våra mail, prata och skicka meddelande precis när och var vi vill, och genom detta så kan även alla få tag på dig. Det är inte alltid till gagn för oss.

Vi är inte skapta för att alltid var on-line, finnas tillgängliga. Det skapar en obalans i oss.

Vi måste skapa en klar balansgång mellan arbete och fritid. Vi mår bättre och i förlängningen så presterar vi bättre om vi lär oss koppla av. Om vi inte klarar av detta, så finns det stora chanser att vi utsätts för så akut stress med både mentala och fysiska symptom, som oftast inte är att leka med.

Så om du inte vill duka under för stressen måste du skapa rätt balans.

Skapa plats för livet, goda relationer, intressen och att ha roligt. Du kommer inte bara klara av stressen bättre utan när livet far upp och ner som det värsta berg-och-dalbana så är du bättre preparerad för att möta detta.

Att ha ett balanserat liv är lika viktigt för din hälsa som bra kost och sunt leverne. Så stanna upp emellanåt och stäm av med dig själv; har du balans i livet?
Varför inte börja redan idag, stäng av mobilen och lyssna på fågelsången istället!