Stress Kommunikation Gruppdynamik


27 april 2011

Tårar tar död på mannens sexlust



Vill han inte eller vill han för ofta?

Kanske beror det på att hans partner gråter för mycket eller är för glad?

Forskare har nu kommit fram till att kvinnliga tårar påverkar mäns sexlust. Ju mer kvinnan gråter, desto mindre vill han rumla runt i sänghalmen. Det finns ett ämne i tårarna som påverkar testosteronnivån hos mannen som i sin tur minskar lusten till sex.

Tidigare har man trott att tårar enbart är en rent psykologiskt företeelse hos den som gråter, men forskare har nu kunnat konstatera att kvinnliga tårar även har en kemisk funktion, speciellt avsedd för män. Sannolikt reagerar mäns hjärnor så, att när kvinnan är ledsen ska han beskydda och trösta henne och inte idka sexuellt umgänge med henne.

När män får lukta på kvinnotårar så avtar kvinnors attraktionskraft hos dem, vackra kvinnor, blir mindre attraktiva. De blir dessutom mindre sexuellt upphetsade, även normala fysiologiska tecken försvinner. När man har scannat hjärnan så kan man se att den delen av hjärnan som är aktiv vid sexuell upphetsning har mindre reaktion än normalt.

Så den gamla föreställningen att efter regn kommer solsken, efter gräl och tårar så har man försoningssex kanske man ska omvärdera efter de nya rönen?
Nu gäller det att skratta, vara spirituell, skänka glädje om man vill ha ett lite förnöjsamhet i sängen, vill man istället få vara ifred, så skyll inte på huvudvärk, nej hacka en lök istället.