Stress Kommunikation Gruppdynamik


8 februari 2012

Ge dig själv en energikick!




Nu är det bevisar att meditation slår kaffe, motion och en powernapp, när tröttheten faller över oss på eftermiddagen. Detta har tester bevisat, att oavsett hur många koppar kaffe, motionsform eller tupplurar på soffan så slår inget en liten meditationsstund.

Genom att meditera så får vi den största energikicken och är efteråt mest utvilad, dessutom så blir vår hjärna mer skärpt av meditation.

Mest pigg blir alltså de som mediterar, på andra plats kommer de som dricker kaffe och delad sista plats kommer de som sovit eller motionerat.

Varför ger meditation en sådan positiv effekt?

När du mediterar fokuserar du på en sak, vilket medför att resten av hjärnan får vila och det leder till att kroppens totala tempo sänks, likaså för blodtrycket och pulsen. Inne i hjärnan strömmar samtidigt alfavågor som har en avslappnande effekt.

Mitt råd till alla er som ännu inte börjat mediterar; ge det en chans! Gå tillbaka i bloggen och läs följande inlägg och börja öva.

Befria sinnet och släpp på kontrollen
Att återvända till nuet
Meditation är till för alla


Nu när vintern har oss i sitt grepp, sommarens solpåslag börjar avta och den STORA tröttheten allt som oftast tar över, när dagsljuset går över till skymning; avsätt då en halvtimme till att fokusera på ert inre och låt energi komma tillbaka och med det, nya krafter till att orka med kvällens övningar… att ta hand om familjen och dig själv!