Stress Kommunikation Gruppdynamik


17 juni 2010

Spräng dina gränser!



Åh, om det inte vore för det skulle jag göra det. Känner ni igen resonemanget? Självklart, så är det för de flesta av oss. Vi är fast i låsta tankebanorna och önskningar blir just endast en önskan. Vi sätter upp gränser för vad som är möjligt. Om det inte … skulle jag... Känner ni igen formuleringen?

Någon vis person myntade begreppet; Det är bara din fantasi som sätter dina gränser. Och så är det, för om du kan tänka dig något, så är det möjligt. Vi själva sätter upp våra svåraste hinder att ta oss över, antingen genom dåligt självförtroende, självkänsla eller rädsla.

Om vi istället skulle göra ett tankeexperiment; Om allt var möjligt, vad skulle du då göra? Bortse från alla negativa tankebanor, bortse från ordet; inte. Vad skulle du då göra?

Så dagens tankeövning är att bortse från det omöjliga, utan istället tänka att det finns inga; det går inte, vad skulle du vilja göra?


Nästa steg, är givetvis att ta fram strategin, vägen för att uppnå din önskan. Varför går det inte att genomföra? Vad hindrar dig? Ringa in hindren, och tänk ut en plan hur du ska övervinna dem.

Men glöm inte; kan du tänka det, så är det möjligt! Det är bara brist på fantasi som sätter stopp för dina önskningar.

Lycka till!