Stress Kommunikation Gruppdynamik


3 februari 2010

Första steget i stresshantering



Varför blir vissa mer stressade än andra?

Ja, jag menar inte hur vi reagerar inför en akut stressad situation, som exempelvis vi håller på att missa flyget för att bilen har fått punktering ut till flygplatsen eller vi befinner oss på något annat sätt mitt i händelsernas centrum, mitt i ögat av en tornado – ja, i sådana situationer, de akuta blir alla stressade.

Hur vi reagerar och agerar skiljer sig däremot – det beror framför allt hur väl förberedda vi är att möta akut stress.

Det är just detta som dagens blogg kommer handla om.

Stress är något relativt och grundar sig helt på våra förväntningar och känsla av kontroll. Hur vi upplever en stressad vardag beror i stor utsträckning på vår personlighet och vad man går omkring med i sitt livsbagage.

Har du dessutom samlat på dig en massa skitstress så blir den ackumulerad inom dig och du är sämre rustad för att möta en akut situation, vilket egentligen vi är rustade för att klara av – på ett fantastiskt sätt.

Så det bästa sättet att ta itu med problematiken är att identifiera just din skitstress då har du tagit första steget för att börja eliminera den.

Detta gör du genom att vara i kontakt med dina känslor, lära dig acceptera dig själv och dina brister.

Bryta negativa tankebanor och helt enkelt tyck om dig själv!

Första steget är att ta reda på vad stressar just dig i din vardag. Vad är det som triggar upp dig, som genom din personlighet stressar dig i din vardag? Ta reda på det och du har tagit första steget i stresshantering.